valies

VALIES: Educatie voor Duurzame Ontwikkeling in Vlaanderen

VALIES: Educatie voor Duurzame Ontwikkeling

VALIES is een initiatief dat zich inzet voor Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO) in Vlaanderen. Het doel van VALIES is om scholen en leraren te ondersteunen bij het realiseren van de ‘Global Goals’ van de Verenigde Naties. Door middel van EDO willen we samen werken aan een betere wereld.

Scholen spelen een cruciale rol in het aanpakken van grote maatschappelijke uitdagingen zoals armoedebestrijding, gendergelijkheid en klimaatverandering. VALIES gelooft dat onderwijs een belangrijke bijdrage kan leveren aan het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Daarom biedt VALIES professionele ontwikkeling, ondersteuning op maat, coaching en expertise- en inspiratiedeling aan scholen.

Professionele ontwikkeling

VALIES biedt scholing en ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van EDO, zodat leraren en schoolteams beschikken over de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een betere wereld te helpen vormen. Op deze manier kunnen zij hun leerlingen inspireren om na te denken over hun eigen rol in de samenleving en hoe zij kunnen bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

Ondersteuning op maat

VALIES werkt nauw samen met scholen om hen te ondersteunen bij het implementeren van EDO in hun curriculum. De begeleiding wordt afgestemd op de specifieke behoeften van elke school. Zo kan VALIES scholen helpen om hun leerlingen bewust te maken van de impact van hun gedrag op het milieu en de samenleving, en hen stimuleren om duurzame keuzes te maken.

Coaching

VALIES biedt coaching op maat van elke school, zodat schoolteams effectief kunnen werken aan het integreren van EDO in hun onderwijspraktijk. Door middel van deze coaching kunnen scholen hun eigen visie op duurzame ontwikkeling ontwikkelen en uitwerken.

Expertise- en inspiratiedeling

VALIES stimuleert het delen van kennis, expertise en inspiratie tussen scholen, zodat zij van elkaar kunnen leren en samen kunnen groeien. Door middel van dit netwerk kunnen scholen zich laten inspireren door succesvolle praktijkvoorbeelden en in contact komen met andere scholen die zich ook inzetten voor duurzame ontwikkeling.

VALIES brengt door middel van onderzoek in kaart wat er op scholen wordt geleerd op het gebied van EDO. Deze informatie gebruiken wij om onze begeleiding en ondersteuning verder te verbeteren en om scholen te helpen zo ver mogelijk te komen met EDO.

Sluit u aan bij onze groeiende gemeenschap van scholen en leraren die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Neem contact met ons op als u vragen of opmerkingen heeft. Samen kunnen we een verschil maken voor de wereld van morgen!

 

7 veelgestelde vragen over koffers: beantwoord!

 1. Wat is de beste valies om te kopen?
 2. Welke materialen zijn er voor valies beschikbaar?
 3. Welke maat is het meest geschikt voor mij?
 4. Hoeveel kost een goede valies?
 5. Waar kan ik online een goede valies kopen?
 6. Hoeveel kilo kan een gemiddelde valies dragen?
 7. Zijn er speciale regels voor het vervoeren van bagage in het vliegtuig met een valies?

Wat is de beste valies om te kopen?

Het kiezen van de beste valies hangt af van verschillende factoren, zoals het doel van de reis, de duur van de reis en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele dingen om te overwegen bij het kopen van een valies:

 1. Grootte: Kies een valies die groot genoeg is om al je spullen in op te bergen, maar niet zo groot dat je moeite hebt om hem te dragen of in te checken op luchthavens.
 2. Materiaal: Valiezen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals harde schaal of zachte stof. Harde schaal valiezen bieden meer bescherming voor je spullen, terwijl zachte stof valiezen meer flexibel en lichter zijn.
 3. Wielen: Zorg ervoor dat de valies soepel rolt op wieltjes en dat deze gemakkelijk te manoeuvreren is.
 4. Handvatten: Controleer of er voldoende handvatten aanwezig zijn om de valies gemakkelijk op te tillen en te verplaatsen.
 5. Gewicht: Zorg ervoor dat de lege valies niet te zwaar is, omdat dit ten koste gaat van het maximale gewicht dat je kunt meenemen tijdens een vlucht.
 6. Beveiliging: Zorg ervoor dat de valies veilig kan worden afgesloten met een slot of rits om je spullen te beschermen tegen diefstal.
 7. Prijs: Overweeg wat je budget is en zoek naar een goede kwaliteit-prijsverhouding.

Enkele populaire merken van valiezen zijn Samsonite, American Tourister, Delsey en Rimowa. Het is aan te raden om verschillende merken en modellen te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Welke materialen zijn er voor valies beschikbaar?

VALIES biedt verschillende materialen en middelen aan voor scholen en leraren om Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO) in de klas te integreren. Hieronder vindt u een overzicht van de beschikbare materialen:

 1. Handleidingen: VALIES heeft handleidingen ontwikkeld voor leraren die hen stap voor stap begeleiden bij het integreren van EDO in hun lessen. Deze handleidingen zijn beschikbaar voor verschillende leeftijdsgroepen en vakken.
 2. Lesmateriaal: VALIES biedt lesmateriaal aan dat specifiek is ontwikkeld om EDO in de klas te integreren. Dit materiaal is beschikbaar voor verschillende vakken en leeftijdsgroepen.
 3. Workshops: VALIES organiseert workshops en trainingssessies voor leraren om hen te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden op het gebied van EDO.
 4. Inspiratiegids: De inspiratiegids van VALIES biedt praktische tips en ideeën om EDO in de klas te integreren.
 5. Evaluatietools: VALIES biedt evaluatietools aan waarmee scholen kunnen meten hoe effectief hun EDO-programma’s zijn.
 6. Netwerkevenementen: VALIES organiseert netwerkevenementen waar scholen elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren.

Alle materialen worden aangeboden in het Nederlands en zijn gratis beschikbaar op de website van VALIES. Scholen die zich willen aansluiten bij het initiatief kunnen contact opnemen met VALIES via hun website.

Welke maat is het meest geschikt voor mij?

Om te bepalen welke maat het meest geschikt is voor jou, is het belangrijk om te weten om welk product het gaat. Voor kleding en schoenen is het bijvoorbeeld belangrijk om je lichaamsmaten en voetlengte op te meten en deze te vergelijken met de maattabellen van de desbetreffende merken. Voor andere producten, zoals meubels of elektronica, is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van de ruimte waarin het product geplaatst zal worden.

Als je online shopt, kun je vaak gebruikmaken van een maattabel die bij het product wordt vermeld. Hierin vind je informatie over de afmetingen van het product en welke maat daarbij hoort. Het is altijd verstandig om deze informatie goed door te nemen voordat je een aankoop doet.

Als je twijfelt over welke maat geschikt is voor jou, kun je ook altijd contact opnemen met de klantenservice van de webshop waar je wilt bestellen. Zij kunnen vaak advies geven over welke maat het beste bij jou past en eventuele vragen beantwoorden die je hebt over de producten.

Hoeveel kost een goede valies?

De prijs van een goede valies kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte, het materiaal en de kwaliteit van het product. Over het algemeen kun je een goede valies vinden tussen de 50 en 200 euro. Er zijn echter ook duurdere modellen beschikbaar die meer dan 200 euro kunnen kosten, vooral als ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals leer of carbon. Het is belangrijk om te investeren in een kwalitatieve valies die lang meegaat en je spullen veilig houdt tijdens het reizen.

Waar kan ik online een goede valies kopen?

Er zijn verschillende online winkels waar je een goede valies kunt kopen, afhankelijk van jouw voorkeuren en budget. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Bol.com: Bol.com heeft een breed assortiment aan reisbagage, waaronder valiezen van verschillende merken en in verschillende maten. Je kunt gemakkelijk filteren op prijs, grootte en andere specificaties om de perfecte valies te vinden.
 2. Coolblue: Coolblue biedt ook een ruime keuze aan valiezen van diverse merken en in verschillende groottes. De website heeft handige filters om je zoekopdracht te verfijnen op basis van prijs, materiaal en andere kenmerken.
 3. Samsonite: Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige valies, dan is Samsonite een goede optie. Dit merk staat bekend om zijn duurzame en stevige reisbagage, die geschikt is voor intensief gebruik.
 4. Decathlon: Decathlon biedt betaalbare opties voor wie op zoek is naar een eenvoudige maar degelijke valies. Hun assortiment omvat zowel harde als zachte koffers in diverse maten.
 5. Travelbags.nl: Travelbags.nl heeft een uitgebreid assortiment aan reisbagage van diverse merken, waaronder bekende namen zoals American Tourister en Eastpak. De website biedt handige filters om jouw zoekopdracht te verfijnen op basis van prijs, merk of grootte.

Bovenstaande websites bieden allemaal goede opties om online een valies te kopen die past bij jouw behoeften en budget. Vergeet niet om ook de reviews van andere klanten te lezen om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit en functionaliteit van de valies die je op het oog hebt.

Hoeveel kilo kan een gemiddelde valies dragen?

Het draagvermogen van een gemiddelde valies hangt af van verschillende factoren, zoals het materiaal waarvan de valies gemaakt is, de grootte en het ontwerp. Over het algemeen kan een gemiddelde valies tussen de 15 en 25 kilo dragen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het overbelasten van een valies kan leiden tot beschadigingen of breuken, waardoor de inhoud van de valies beschadigd kan raken. Het is daarom raadzaam om altijd de handleiding van uw specifieke valies te raadplegen voor informatie over het maximale draagvermogen en om zorgvuldig in te pakken om schade aan uw bagage te voorkomen.

Zijn er speciale regels voor het vervoeren van bagage in het vliegtuig met een valies?

Ja, er zijn speciale regels voor het vervoeren van bagage in het vliegtuig met een valies. Hieronder vindt u enkele belangrijke regels:

 1. Afmetingen en gewicht: De afmetingen en het gewicht van uw valies moeten voldoen aan de regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Meestal mag u één stuk handbagage meenemen met de maximale afmetingen van 55 x 40 x 20 cm en een maximaal gewicht van 8 tot 10 kg.
 2. Inhoud: Controleer of uw valies geen verboden voorwerpen bevat, zoals scherpe voorwerpen, explosieven of brandbare stoffen. Deze voorwerpen mogen niet worden meegenomen in uw handbagage.
 3. Veiligheid: Zorg ervoor dat uw valies goed is afgesloten en dat er geen losse onderdelen of scherpe randen uitsteken die schade kunnen veroorzaken aan andere bagage of personen.
 4. Etikettering: Label uw valies duidelijk met uw naam, adres en telefoonnummer, zodat deze gemakkelijk terug te vinden is als deze zoekraakt tijdens de vlucht.
 5. Inchecken: Als uw valies niet voldoet aan de regels voor handbagage, moet u deze bij het inchecken afgeven als ruimbagage. Houd er rekening mee dat hiervoor extra kosten in rekening kunnen worden gebracht.

Het is belangrijk om de regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt te controleren voordat u op reis gaat, omdat deze kunnen verschillen per maatschappij. Door u aan deze regels te houden, kunt u ervoor zorgen dat uw valies veilig en zonder problemen wordt vervoerd tijdens uw vlucht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.