Ontdek jouw persoonlijke waarden met valies coaching

Valies coaching is een vorm van coaching die zich richt op het verkennen en begrijpen van onze persoonlijke waarden. Het woord “valies” komt van het Franse woord “valise”, wat koffer betekent. Net zoals we onze koffer vullen met spullen die belangrijk zijn voor een reis, zo vullen we ook ons leven met waarden die belangrijk zijn voor ons.

Valies coaching is ontwikkeld door Simon Dolan, een Britse psycholoog en coach. Hij gelooft dat het begrijpen van onze waarden ons kan helpen om betere beslissingen te nemen en meer vervulling te vinden in ons leven. Door te begrijpen wat echt belangrijk voor ons is, kunnen we betere keuzes maken en ons leven meer richten op wat er echt toe doet.

Een valies coach zal je helpen om je eigen persoonlijke waarden te ontdekken en te begrijpen. Dit kan door middel van gesprekken, oefeningen en reflectie. Door je bewust te worden van je eigen waarden, kun je beter prioriteiten stellen in je leven en beslissingen nemen die beter bij jou passen.

Valies coaching kan ook nuttig zijn voor bedrijven en organisaties. Door de waarden van de organisatie te begrijpen, kunnen leiders betere beslissingen nemen over de richting van het bedrijf en hoe ze hun medewerkers kunnen motiveren.

Als je geïnteresseerd bent in valies coaching, zoek dan een gecertificeerde coach die ervaring heeft met deze methode. Valies coaching kan een krachtige manier zijn om meer vervulling te vinden in je leven en betere beslissingen te nemen die bij jou passen.

 

8 Veelgestelde Vragen over Valies Coaching

 1. Wat is Valies Coaching?
 2. Waarom zou ik Valies Coaching overwegen?
 3. Hoeveel kost Valies Coaching?
 4. Wat voor resultaten kan ik verwachten van Valies Coaching?
 5. Welke soorten coaching biedt Valies aan?
 6. Wat is het verschil tussen een privé-coach en een groepstraining bij Valies Coaching?
 7. Worden er ook professionele ontwikkelingsprogramma’s aangeboden door Valies Coaching?
 8. Is er een manier om te weten of ik geschikt ben voor coaching door Valies Coaching?

Wat is Valies Coaching?

Valies Coaching is een vorm van coaching die gericht is op het ontdekken en begrijpen van onze persoonlijke waarden. Het woord ‘valies’ komt van het Franse woord ‘valise’, wat koffer betekent. Net zoals we onze koffer vullen met spullen die belangrijk zijn voor een reis, zo vullen we ook ons leven met waarden die belangrijk zijn voor ons.

Het doel van Valies Coaching is om ons te helpen begrijpen wat echt belangrijk voor ons is, zodat we betere keuzes kunnen maken en meer vervulling kunnen vinden in ons leven. Door bewust te worden van onze eigen waarden, kunnen we beter prioriteiten stellen en beslissingen nemen die beter bij ons passen.

Valies Coaching is ontwikkeld door Simon Dolan, een Britse psycholoog en coach. Hij gelooft dat het begrijpen van onze waarden ons kan helpen om betere beslissingen te nemen en meer vervulling te vinden in ons leven. Door middel van gesprekken, oefeningen en reflectie helpt een Valies Coach je om je eigen persoonlijke waarden te ontdekken en te begrijpen.

Valies Coaching kan nuttig zijn voor individuen die meer richting willen geven aan hun leven, of voor organisaties die hun bedrijfscultuur willen verbeteren door de waarden van de organisatie beter te begrijpen. Een gecertificeerde Valies Coach kan je helpen om deze methode toe te passen op jouw specifieke situatie.

In essentie gaat Valies Coaching dus over het ontdekken en begrijpen van jouw persoonlijke waarden, zodat je betere beslissingen kunt nemen en meer vervulling kunt vinden in je leven.

Waarom zou ik Valies Coaching overwegen?

Er zijn verschillende redenen waarom je Valies Coaching zou kunnen overwegen:

 1. Meer inzicht in jezelf: Door te ontdekken wat jouw persoonlijke waarden zijn, krijg je meer inzicht in wie je bent en wat voor jou belangrijk is. Dit kan helpen bij het maken van keuzes en het nemen van beslissingen die beter bij jou passen.
 2. Betere beslissingen: Als je weet wat voor jou belangrijk is, kun je betere beslissingen nemen die daarbij aansluiten. Dit kan leiden tot meer vervulling en geluk in je leven.
 3. Meer richting: Door te begrijpen wat jouw waarden zijn, kun je meer richting geven aan je leven en doelen stellen die daarbij passen.
 4. Betere relaties: Als je weet wat voor jou belangrijk is, kun je ook beter communiceren met anderen over wat jij nodig hebt en verwacht in relaties.
 5. Effectiever leiderschap: Voor bedrijven en organisaties kan Valies Coaching helpen bij het begrijpen van de waarden van de organisatie en hoe deze kunnen worden vertaald naar effectief leiderschap en motivatie van medewerkers.

Kortom, Valies Coaching kan helpen om meer inzicht te krijgen in wie jij bent, wat voor jou belangrijk is en hoe jij dit kunt vertalen naar betere beslissingen, doelen en relaties.

Hoeveel kost Valies Coaching?

De kosten van Valies Coaching kunnen variëren afhankelijk van de coach en het type sessie dat wordt aangeboden. Sommige coaches bieden individuele sessies aan, terwijl anderen groepssessies of workshops aanbieden. De prijzen kunnen ook afhangen van de duur van de sessie en het aantal sessies dat je wilt volgen.

Over het algemeen liggen de kosten voor Valies Coaching in lijn met andere vormen van coaching. Gemiddeld kan je rekenen op een tarief tussen 75 en 150 euro per uur, afhankelijk van de ervaring en kwalificaties van de coach.

Het is belangrijk om te onthouden dat Valies Coaching een investering is in jezelf en je persoonlijke ontwikkeling. Het kan je helpen om meer vervulling te vinden in je leven en betere beslissingen te nemen die bij jou passen. Als je geïnteresseerd bent in Valies Coaching, zoek dan een gecertificeerde coach die ervaring heeft met deze methode en vraag naar hun tarieven.

Wat voor resultaten kan ik verwachten van Valies Coaching?

Valies coaching kan verschillende resultaten opleveren, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en doelen. Over het algemeen kan valies coaching je helpen om:

– Je persoonlijke waarden te ontdekken en begrijpen: Door middel van gesprekken, oefeningen en reflectie kun je ontdekken wat voor jou echt belangrijk is in het leven.

– Beter prioriteiten te stellen: Als je weet wat echt belangrijk voor jou is, kun je beter beslissen waar je tijd en energie aan wilt besteden.

– Meer vervulling te vinden in het leven: Door meer in lijn te zijn met jouw persoonlijke waarden, kun je meer voldoening halen uit de dingen die je doet.

– Betere beslissingen te nemen: Als je weet wat voor jou echt belangrijk is, kun je betere beslissingen nemen die passen bij jouw waarden en doelen.

– Meer zelfinzicht te krijgen: Valies coaching kan ook helpen om meer inzicht te krijgen in wie je bent als persoon en wat jou drijft.

Kortom, valies coaching kan helpen om meer richting en focus te geven aan je leven, zodat je beter kunt beslissen wat echt belangrijk voor jou is. Het kan ook helpen om meer voldoening uit het leven te halen door dingen te doen die passen bij jouw waarden.

Welke soorten coaching biedt Valies aan?

Valies coaching is een specifieke vorm van coaching die zich richt op persoonlijke waarden. Binnen deze vorm van coaching zijn er verschillende soorten coaching die kunnen worden aangeboden, afhankelijk van de behoeften en doelen van de cliënt. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten valies coaching:

Persoonlijke valies coaching: Dit type coaching richt zich op het ontdekken en begrijpen van jouw persoonlijke waarden. Door middel van oefeningen, gesprekken en reflectie leer je wat echt belangrijk is voor jou en hoe je deze waarden kunt integreren in je dagelijks leven.

Loopbaanvalies coaching: Dit type coaching richt zich op het ontdekken van jouw waarden met betrekking tot werk en carrière. Door te begrijpen wat echt belangrijk voor jou is in je werk, kun je betere keuzes maken over je loopbaan en meer vervulling vinden in je werk.

Teamvalies coaching: Dit type coaching richt zich op het begrijpen van de collectieve waarden binnen een team of organisatie. Door te begrijpen wat belangrijk is voor het team of de organisatie, kunnen leiders betere beslissingen nemen over de richting en strategie van het bedrijf.

Leiderschapsvalies coaching: Dit type coaching richt zich op het begrijpen van jouw persoonlijke leiderschapswaarden en hoe deze kunnen worden geïntegreerd in jouw leiderschapstijl. Door te begrijpen wat belangrijk voor jou is als leider, kun je effectiever communiceren met medewerkers en betere beslissingen nemen.

5. Relatievalies coaching: Dit type coaching richt zich op het begrijpen van jouw persoonlijke waarden met betrekking tot relaties en hoe deze kunnen worden geïntegreerd in jouw relaties. Door te begrijpen wat belangrijk voor jou is in relaties, kun je gezondere en meer vervullende relaties opbouwen.

Wat is het verschil tussen een privé-coach en een groepstraining bij Valies Coaching?

Het verschil tussen een privé-coach en een groepstraining bij Valies Coaching heeft te maken met de manier waarop de coaching wordt gegeven en de doelen die worden nagestreefd.

Een privé-coach werkt één-op-één met een cliënt en richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van die cliënt. De coach zal de cliënt helpen om zijn of haar persoonlijke waarden te ontdekken en te begrijpen, en zal vervolgens begeleiding bieden bij het maken van keuzes en het nemen van beslissingen die in lijn zijn met die waarden. Een privé-coach kan ook helpen bij het overwinnen van obstakels en het bereiken van persoonlijke doelen.

Een groepstraining bij Valies Coaching is gericht op het leren kennen van de waarden van een organisatie of team. De training is bedoeld om alle teamleden bewust te maken van dezelfde set waarden, zodat ze beter kunnen samenwerken en beslissingen kunnen nemen die in lijn zijn met die waarden. De training kan ook helpen om een gemeenschappelijke visie te creëren voor het team of de organisatie.

Hoewel beide vormen van coaching gericht zijn op het begrijpen en toepassen van persoonlijke of organisatorische waarden, is het belangrijk om te begrijpen dat ze verschillende doelen hebben. Een privé-coach richt zich op individuele ontwikkeling, terwijl een groepstraining gericht is op teamontwikkeling. Het kiezen tussen deze twee opties hangt af van je persoonlijke doelen en behoeften.

Worden er ook professionele ontwikkelingsprogramma’s aangeboden door Valies Coaching?

Ja, er worden ook professionele ontwikkelingsprogramma’s aangeboden door Valies Coaching. Deze programma’s zijn gericht op het helpen van professionals om hun persoonlijke en professionele waarden te begrijpen en te integreren in hun werk. Door dit te doen, kunnen zij meer voldoening vinden in hun werk en betere beslissingen nemen die in lijn zijn met hun waarden.

Een voorbeeld van een professioneel ontwikkelingsprogramma dat wordt aangeboden door Valies Coaching is het Values-Based Leadership-programma. Dit programma is gericht op leiderschapstraining en helpt deelnemers om hun persoonlijke waarden te begrijpen en deze te integreren in hun leiderschapsstijl. Door dit te doen, kunnen leiders betere beslissingen nemen die in lijn zijn met de waarden van de organisatie en kunnen zij medewerkers motiveren om ook in lijn met deze waarden te werken.

Een ander voorbeeld van een professioneel ontwikkelingsprogramma is het Values-Based Sales-programma. Dit programma is gericht op verkooptraining en helpt verkopers om hun persoonlijke waarden te begrijpen en deze toe te passen in hun verkoopgesprekken. Door dit te doen, kunnen verkopers meer authentiek zijn in hun verkoopgesprekken en klanten beter helpen bij het maken van beslissingen die passen bij hun eigen waarden.

Kortom, Valies Coaching biedt ook verschillende professionele ontwikkelingsprogramma’s aan die gericht zijn op het begrijpen en integreren van persoonlijke en professionele waarden. Deze programma’s kunnen professionals helpen om meer voldoening te vinden in hun werk en betere beslissingen te nemen die in lijn zijn met hun waarden.

Is er een manier om te weten of ik geschikt ben voor coaching door Valies Coaching?

Ja, er zijn een aantal manieren om te bepalen of valies coaching geschikt voor jou is. Hier zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen:

– Ben je op zoek naar meer helderheid en richting in je leven?

– Wil je betere beslissingen nemen die echt bij jou passen?

– Ben je bereid om te reflecteren op je eigen waarden en overtuigingen?

– Sta je open voor verandering en groei?

– Ben je bereid om tijd en energie te investeren in het coachingproces?

Als je op deze vragen “ja” hebt geantwoord, dan kan valies coaching waarschijnlijk nuttig voor jou zijn. Het kan vooral effectief zijn als je het gevoel hebt dat er iets ontbreekt in je leven of als je merkt dat de beslissingen die je neemt niet goed aansluiten bij wat echt belangrijk voor jou is.

Het is belangrijk om te onthouden dat valies coaching een persoonlijk proces is en dat het resultaat afhankelijk is van hoeveel tijd, energie en toewijding jij erin steekt. Als jij bereid bent om de nodige inspanning te leveren, dan kan valies coaching een krachtige manier zijn om meer vervulling en richting in jouw leven te vinden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.